Miten suojelet autosi talvirenkaita?

By pakoputkihuolto-sata.fi


Posted On 29 Aug 17 - 01:08:27Talvirenkaat kuluvat väistämättä, mutta ennenaikainen kuluminen on tietysti erityisen ärsyttävää. Tällaista kulumista voidaan kuitenkin välttää muutamien toimien avulla. Lue vinkit tältä sivulta ja nappaa parhaat talteen.

Ajotapasi voi joko tuhota tai suojella talvirenkaita

Ajotapasi määrittelee yllättäen pitkälti sen, miten nopeasti autosi renkaat kuluvat. Jos haluat suojella talvirenkaita, vältä yllättäviä kaasutuksia ja jarrutuksia. Ennakoivaa ajotapaa pidetään sekä turvallisena että kustannustehokkaana ajotapana. Renkaiden lisäksi ennakoiva ajotapa säästää nimittäin myös bensaa ja parhaimmillaan sen avulla on mahdollista säästää jopa ihmishenkiä. Rauhallinen ja ennakoiva ajotapa ei kuluta talvirenkaita läheskään niin paljon kuin repivä ajotapa. Ennakointi siis kannattaa tässäkin suhteessa.

Säilytä talvirenkaita oikein

Huolehdi siitä, että säilytät varmasti talvirenkaita oikeanlaisissa olosuhteissa. Netistä saa valitettavasti toisinaan lukea tapauksista, joissa talvirenkaita on säilytetty aivan vääränlaisissa olosuhteissa, minkä vuoksi renkaat ovat menneet säilytyksen aikana pilalle. Niihin on saattanut osua suoraa auringonvaloa tai öljyä tai niitä on säilytetty muutoin liian lämpimissä olosuhteissa. Kaikki nämä ovat olosuhteita, joita tulee vältellä säilyttäessäsi talvirenkaita. Kun valitset säilytystiloja talvirenkaita varten, suosi viileitä ja pimeitä tiloja. Suosi tiloja, joiden lämpötilassa ei tapahdu suuria vaihteluita ja joissa renkaat eivät joudu kosketuksiin öljyn tai liuottimien kanssa. Varmista myös, etteivät ne joudu säilytystiloissa puristuksiin tavalla, joka saattaisi muuttaa niiden muotoa.

Säilytä talvirenkaat puhtaina, mutta varo pesemästä niitä painepesurilla liian kovalla tai liian pistävällä paineella. Tällainen pesu voi tehdä renkaille hallaa, mutta toisaalta taas renkaiden säilyttäminen likaisinakaan ei ole hyvä vaihtoehto.

Seuraa talvirenkaita kulumisen osalta ja huolehdi niistä asianmukaisesti

Seuraa talvirenkaiden kulumista ja vaihtele renkaiden paikkoja tarvittaessa, jotta ne kuluisivat mahdollisimman tasaisesti. On erityisen tärkeää huolehtia siitä, että renkaiden paine on aina asianmukainen.


messages.blogsearch

messages.blogcategories